Yleistä kokoelmista

Museon esineitä: tuoleja. Kuva Jenni Rantalainen.

Satakunnan Museo tallentaa Satakunnan alueen menneisyyteen ja nykypäivään liittyviä ilmiöitä. Kokoelmissa on esineitä, valokuvia, ääni- ja videotallenteita, luonnontieteellisiä näytteitä, asiakirjoja ja taideteoksia. Tallennettava kulttuuriperintö voi olla sekä aineellista, kuten kuvat ja esineet, että aineetonta, kuten tieto, tarinat ja käytännöt.

Satakunnan Museon kokoelmissa on noin 100 000 esinettä ja 410 000 valokuvaa. Luvuissa ovat mukana myös arkeologinen kokoelma ja teollisuushistoriallinen Rosenlew-museon kokoelma. Luontotalo Arkin kokoelmissa on 35 000 luonnontieteellistä näytettä. Museo ylläpitää Satakunta-arkistoa, sekä käsikirjastoja, joissa on yhteensä 30 800 nidettä.

Kokoelmia täydennetään tarkkaan harkiten, koska kokoelmatiloja on rajallisesti. Museon näyttelyissä on kerrallaan nähtävillä vain pieni osa kokoelmista.

Satakunnan Museon kokoelmatiimissä työskentelevät intendentti, kaksi amanuenssia, kaksi konservaattoria, tietopalvelua hoitava toimistosihteeri sekä museomestari. Nämä museoammattilaiset vastaavat kokoelmien hoidosta, pysyvästä säilyttämisestä ja kokoelmiin liittyvän tiedon saavutettavuudesta.

Selaa Satakunnan Museon kokoelmia Finnassa.
Lisää museon kokoelmien hoidosta voit lukea kokoelmapoliittisesta ohjelmasta (pdf).